dijous, 28 d’abril del 2011
Càtaeg de recursos Merlí
Merlí és un catàleg de recursos educatius digitals desenvolupat pel Departament d'Educació amb l'objectiu de proporcionar a la comunitat educativa un entorn de catalogació, indexació i cerca de materials didàctics.
Desprès de realitzar una exploració d'aquest recurs, us presentaré una guia de pasos a seguir per consultar aquesta web d'una manera més senzilla i dinàmica.:
1. Primerarem posarem al nostre cercador la web d'aquest recurs: http://aplitic.xtec.cat/merli/
2. A la part superior derta trobarem els idiomes amb els que podem fer ús d'aquesta web: català, castellà i angles.
3. Un cop hem seleccionat l'idioma, trobarem a la franja principal superior vermella) tres opcions: l'inici (per tornar al principi de la pàgina web), l'ajuda (ens pot resoldre alguns dubtes o qüestions que ens podem plantejar; a més, trobarem un cercador, un catalogador i un mapa del lloc), per últim trobarem la identificació on es demana el nom d'usuari i la contrasenya de les persones registrades d'aquest recurs.
4. A continuació, trobarem una petita franja destinada a una cerca concreta dels aspectes què volem buscar per obtenir informació. Tot seguit, trobem una sèrie de nivells, aquests són: Educació Infantil, Primària, ESO i Batxillerat. A més, al costat dels nivells, trobarem les àrees, per fer més acotada la nostra cerca. Dins del nivell d'educació ifantil trobarem l'àrea de comunicació i llenguatges, decsoberta d'un mateix i descoberta dels altres, i per últim descoberta del entorn. Dins del nivell d'educació primària trobarem l'àrea de coneixement del medi natural, social i cultural, l'àrea d'educació artística, l'àrea d'educació física, l'àrea de mateàtiques...entre d'altres. Igualment passa amb el nivell d'ESO i amb el de Batxillerat, els quals compten amb les seves àrees corresponents.
5. Un cop hem seleccionat el nivell i l'àrea, clicarem al botó cerca per obtenir l'informació necesària. Si aquesta informació no ens útil, podem clicar a sobre de la cerca avançada, la qual realitza búsquedes més exhaustives.
6. A més, trobarem a la part dreta de la pantalla tot un recull dels recursos més valorats pels usuaris com també, tots aquells més visitats i comentats al llarg dels últims 30 dies, i a la part esquerra, trobem una breu descripció del recurs com també un apartat de Notícies i novetats, on trobarem tot el recull de novetats i notícies sorgides a la web durant els darrers dies.
7. A tall d'exemple, realitzarem una cerca relacionada amb la meva especialitat, l'educació iinfantil, per veure més clarament el funcionament de la web. A l'apartat nivells posarem educació infantil, i triarem l'àrea de descoberta de l'entorn, tot seguit clicarem a sobre del botó cerca.
Com podem observar apareixen diversos projectes i experiències relacionats amb la nostra cerca, com per exemple, el reciclatge amb els més petits, els animals del mar, etc. Si cliquem a sobre de qualsevol d'aquests recursos podrem observar divseros aspectes del recurs (descripció temàtica, descripció curricular, àmbit, idioma, tipus de recurs), i trobem també la web d'origen d'aquest recurs. A sota de la pantalla trobarem una ocpió per compartir aquest recurs, ja sigui mitjançant faceboock, twitter, entre d'altres...
8. Si tornem enrere, trobem l'opció d'ordenar els resultats per defecte, data, visites, alfabèticament, valoració i comentaris. A més, a la part esquerra de la pantalla trobarem tots aquests recursos relacionats amb l'àrea curricular triada on trobarem diversos apartats (Aplicació, imatge, àudio, vídeo, document, pàgina web i interactiu).
Com podreu observar desprès d'haver fet aquests passos, la web Merlí, és un recurs molt complert que ens pot servir per agafar idees i portar-les a terme amb els infants a les aules.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada